Indtast søgning

destinationkort fra Alpedhuez

 

Når først de 23 hårnålesving op til Alpe d' Huez er overstået kan man godt glemme alt om Armstrong, Sastre og resten af Tour de France feltet. For så skal der løbes på ski. Alpe, som byen kaldes i daglig tale, er en af Frankrigs store skibyer med mulighed for skiløb hele året rundt på gletcher.
Alpe er et af de højest beliggende skisportsområder i alperne. Og det giver de optimale muligheder for gode sneforhold og masser af solskin.

Skiløbet og –området

De 220 km pister er for alle typer af skiløbere. Der er rigtig mange pister til øvede. Især den kendte "Tunnel" er et must for vovehalse, der besøger Alpe. Tunnelen er en sort piste, som starter for enden af en boret tunnel, og er man først inde i tunnelen, er der ingen vej tilbage. Øvede skiløbere kan også prøve kræfter med sneen uden for pisterne, som der er rig mulighed for i Alpe. Hvis man har lyst til rigtig luksus off-piste, og gerne vil lidt ud og prøve noget andet, ligger et af Frankrigs bedste steder, La Grave kun en times kørsel fra Alpe.
Begyndere i Alpe d' Huez har én af de bredeste pister at boltre sig på lige ved byen. Den har en perfekt hældning, nemlig rimelig flad. Og så er begynderbakken forsynet med både slæbe- og kabinelift, hvilket er usædvanligt i Frankrig.
Tre aftener om ugen er der aftenskiløb på oplyste pister.
Alpe d'huez er et pragtfuldt skiområde, som kan lægge ryg til selv de mest kritiske skientusiaster.

Byen

Alpe d'Huez er en stor by, som er opdelt i tre bydele, der alle har forholdsvis hurtig og nem adgang til pisterne. Dog skal man bo i den øverste del af selve Alpe d'Huez, hvis man ikke vil være afhængig af byens små lifter morgen og aften.
Byen fremtræder måske ikke som den mest charmerende med en meget varieret og kønsløs bygningsarkitektur. Men den er en perfekt ramme for hyggelige og sjove stunder uden for pisterne, hvor der er mange aktivitetsmuligheder. Bl.a. er skøjtebanen midt i byen absolut et besøg værd.
Der er flere gode spisesteder i Alpe. Både pizzariaer, større restauranter og små franske perler. Der er også masser af gode barer og stemningsfyldte pubber i byen. Og med turister fra hele Europa er det let at finde et sted, der virkelig rykker…

Tilbage til destinationsiden