Skiworld RSS feed http://skiworld.dk/nyheder <![CDATA[Bestil dansk skiskole i Østrig med sproggaranti hos Skimundi.dk]]>

I 2015 startede skientusiasterne Christoffer Vorre og Ottar í Hjøllum skiportalen www.Skimundi.dk, hvor skiturister kan booke skiundervisning på 25 populære skiskoler i Østrig og sikre dansk sproggaranti. Med Skimundi, og ejernes forbindelse til søsterselskabet Snowminds, er det nu muligt for danske skientusiaster at sikre sig en dansktalende skilærer på 25 af Østrigs største og mest populære skiskoler bl.a. i Wagrain, Sölden og Zell am See.

 

Søsterselskabet Snowminds uddanner danske skiinstruktører og sikrer job på en skiskole i bl.a. Østrig, Japan og Canada og ved derfor med sikkerhed, at de østrigske skiskoler har dygtige, danske instruktører til rådighed. Udover at give dansk sproggaranti, har Skimundi også garanti for hollændere, englændere og tyskere, der dermed også kan sikre sproggaranti ved at booke skiskole gennem firmaet.

 

Ved at booke undervisning på en skiskole mindsker man risikoen for at komme til skade ved skiløb på pisterne, da skilæreren altid vil have øje for sikkerhed parallelt med at han eller hun ønsker at se en udvikling i gæstens skiløb og derfor tilpasser undervisningen så den bliver optimal til den enkelte gæst eller gruppe. Af erfaring ved de, at forældre er mest trygge, når de ved, at deres børn er i gode hænder hos en skilærer, der forstår dem, og kan hjælpe, hvis der skulle opstå problemer i løbet af skidagen. Det er for det meste upraktisk, hvis en slovakisk skilærer skal tage sig af og undervise et dansk barn og de ikke kan kommunikere. På Skimundis parnterskiskoler i Østrig er der skilærere til alle niveauer. Dvs. at selv garvede skiløbere, der har stået på ski siden de var helt små, har en fordel af, at booke en dansk skilærer gennem Skimundi.

 

Firmaet Skimundi tilbyder også at hjælpe med skiudlejning. Det betyder, at så snart du ankommer til din skidestination klar til at holde ferie, vil der være styr på stort set alt praktisk arbejde og du slipper for køen i udlejningsbutikken og ved skiskolen, men kan derimod udnytte så meget af din skiferie som muligt med skiundervisning, afslapning og fornøjelsen af at se dine børn blive bedre på pisten. 

 

Se mere på www.skimundi.dk 

 

Det er i den forbindelse også værd at bemærke hjemmesiden blivskiinstruktør - der også kaldes Snowminds http://blivskiinstruktor.dk/ 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=947
<![CDATA[5 uundværlige ting på skiferien]]> Skisæsonen er i gang, og danskerne strømmer lige nu ud i verden for at prøve kræfter med verdens mange skipister. Mange danskere drager dog sydpå uden at have det rette udstyr med. Derfor har vi skrevet denne artikel om, hvad der er godt have med på skiferien. 

 

Den rigtige påklædning

Du kan ikke tage på skiferie uden at klæde dig rigtigt på. Når du vælger påklædning er der en række ting, du  bør være opmærksom på. Du skal først og fremmest vælge din påklædning ud fra, hvor du skal på skiferie henne. Er det koldt eller varmt? Det næste du skal tage højde for er, hvor hurtigt, du kommer til at fryse. Hav gerne en ekstra trøje med, så du kan lave et nyt lag i din påklædning, hvis det bliver nødvendigt. 

 

Læbepomaden

Det er koldt at være på skiferie, og det kan gå ud over læberne. Derfor er det altid en rigtig god ide at have en læbepomade i lommen, så dine læber ikke sprækker på grund af kulden. Er du kommet afsted uden, kan du uden tvivl også finde en i skiområdet. 

 

Solbriller

Solen er skarp på skistederne, og hvert år sker mange ulykke desværre på grund af, at skiløbere bliver blændet af solen uden at have solbriller på. Derfor bør du altid bære skibriller, der dæmper solen. Både for din egen og andres skyld. 

 

Husk nu skihjelmen! 

Skihjelmen er noget af det absolut vigtigste sikkerhedsudstyr, når du skal prøve dine evner på ski eller snowboard af. Desværre er det almindeligt at se skiløbere uden hjelm rundt omkring på pisterne. Bliver man en god skiløber, har mange desværre tendens til at smide skihjelmen, og det kan have fatale konsekvenser. Lidt ligesom hvis du taber din makita boremaskine, når du er ude i haven eller din 
makita dyksav.
 
Vi håber, at du fik glæde af vores guide - god skiferie!
 
 
Vi 
 
 
 
 
  
 
 
  


 
 

 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=945
<![CDATA[Mandagens snerapport fra Alperne]]> Regn, sne og hårde vinde rammer i disse dage Alperne – særligt i de nordlige og vestlige egne.

Der har været nok af forskellige vejrforhold de seneste 24 timer i Alperne. Signifikante snefald har ramt i bjergene, særligt i de nordlige og vestlige egne, men også store regnfald har påvirket de lavere højder.

I går faldt sneen også relativt lavt i vestlige dele af Alperne (Frankrig og Schweiz). Den mildere luft i dag, har dog højnet regn/sne-grænsen til 1800-2100 meter i Frankrig og Schweiz natten over.

Hertil morgen ligger regn/sne-grænsen på 1500-1800 meter i de vestlige Alper, men vil falde gradvist i løbet af dagen til 800-1300 meter. Det tungeste nedbør vil forblive i de nordlige franske og vestlige schweiziske Alper, hvor der sandsynligvis vil falde mellem 35 og 50 centimeter sne (lokalt måske +60) i over 2200 meters højde.

Jo sydlige man kommer i Alperne i dag, jo mere tørt vil det være. 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=943
<![CDATA[Tirsdagens snerapport fra Alperne]]> Mere snefald – særligt for de nordlige Alper

Der er faldet mere brugbar sne i de nordlige Alper over de seneste 24 timer. Mest er der kommet i nordvest med 25 cm ny sne i højderne i det nordlige Frankrig og vestlige Schweiz.

De nordøstlige Alper har set noget mindre sne: 10 cm indtil videre i Lech og 5 cm i Saalbach. Snefald i løbet af dagen vil dog også påvirke disse egne positivt.

De sydlige Alper vil endnu en gang blive forbigået mht. snefaldene. De fleste resorts vil forblive tørre.

I går aftes var regn/sne-niveau på 1600 meters højde i nogle nordvestlige områder. I dag er det blevet koldere med snefald helt ned til 400 meters højde. Snefaldene vil fortsætte i de østlige Alper i morgen, mens det bliver lysere og tørre i vest. Den bedste dag vejrmæssigt for Alperne i denne uge bliver torsdag.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=942
<![CDATA[Mandagens snerapport fra Alperne]]> En ny storm bevæger sig ind over Alperne fra nordvest

Det har været en tør start på dagen de fleste steder i Alperne, men den næste vejrfront banker allerede på døren ved de nordvestlige Alper. Der vil falde mere sne (og regn i lave højder) senere i dag – særligt i de nordlige franske- og vestlige schweiziske Alper.

Regn/sne-niveauet vil variere i løbet af dagen, og vil komme helt op i 1400-1600 meters højde (i nordvest).

Mandag nat og tirsdag bevæger nedbøren sig længere mod øst. De nordlige Alper vil få sne. De sydlige Alper vil også få små snefald, men i det hele taget forbliver de fleste steder upåvirkede af vejret.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=941
<![CDATA[Fredagens snerapport fra Alperne]]> Første tegn på omvæltninger på vejret i Alperne

Det har været endnu en perfekt morgen i Alperne. Skyfri himmel og høj sol har præget billedet overalt. For de fleste steder vil vejret fortsætte således resten af dagen, men skyer vil ramme de vestlige dele af Alperne senere i dag, og give prøver på, hvad weekenden bringer.

I morgen, lørdag, vil de østlige Alper – særligt i Østrig – få stadigt tørt og klart vejr. Længere mod vest vil der komme snefald. De største snefald vil igen ramme de sydlige franske Alper og de vestlige italienske Alper – særligt den nordlige Piedmont-region og Aosta-regionen. Godt nyt for de populære skiresorts Cervinia og Monte Rosa.

Resten af weekendens vejr er stadig meget usikkert og uvist. Der er dog ingen tvivl om, at der vil komme til at falde meget sne i store dele af Alperne. 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=940
<![CDATA[Torsdagens snerapport fra Alperne]]> Solen fortsætter med at skinne over Alperne

Der er stadig lavtliggende skyer i nogle dale i Alperne, men ikke på samme niveau som i går. I højderne er vejret fantastisk med let vind og væg-til-væg solskin.

Efter en kold start på dagen vil vejret være mildt resten af dagen. I aften vil frysepunktet ligge omkring 2000 meters højde.

Det fleste resorts har rigtig fine skiforhold, selvom den høje sol kan give smat-sne på syd- og vestvendte pister i løbet af dagen.

Vejret vender i weekenden hvor en storm, der bringer snefald, rammer Alperne. Prognoserne viser på nuværende tidspunkt, at de sydlige og vestlige dele skal regne med de største snefald.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=939
<![CDATA[Onsdagens snerapport fra Alperne]]> Væg til væg solskin i bjergene. Potentielt store snefald i weekenden.

Der er i dag lave skyer og tåge i nogle dale i Alperne denne morgen. Men i højderne er der fortsat skyfrit og høj solskin. Dette fine vejr vil fortsætte til weekenden, hvor vejrfronter vil bevæge sig in over Alperne fra nordvest.

Så efter en rolig start på dagen, vil det føles mildt på pisterne med fuld solskin resten af dagen. Frysepunktet ligger mellem 1600 og 2200 meters højde.

Det bedste sne og de bedste sneforhold er på nuværende tidspunkt i de resorts, der fik mest sne i weekenden. Det drejer sig om den italienske Piedmont-region og den nordøstlige Aosta-region (fx Monte Rosa) ligesom det centralsydlige Schweiz (fx Andermatt) også har fantastiske forhold.

De fleste andre dele af Alperne tilbyder også godt skiløb, selvom snedybden i det østlige Italien (især Sella Ronda-regionen) forbliver under gennemsnittet for årstiden.

Der er potentiale til nogle signifikante snefald overalt i Alperne i weekenden fortsættende ind i næste uge. Det er dog stadig uklart hvor, hvornår og hvor meget sne, der kommer.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=936
<![CDATA[Forskning stiller spørgsmålstegn ved brede ski]]> Ny forskning i Amerika viser, at ski med en bred underfod kan medføre ekstra pres på knæ og ankler

Undersøgelserne er udført af en lektor i sundhed og menneskelig udvikling, John Seifert, på Montana State University. Han hævder, at ski bredere end 80 mm kan lægge unødigt pres på leddene. Han har brugt sensorer på benene til at overvåge muskler og led. Resultatet tyder på, at skiene lægger unødigt pres på leddene, når de er bredere end 80 mm.

John Seifert påpeger, at hans forskning ikke er endegyldig, og opfordrer til udvidet forskning på området.

Han har udført meget af sin forskning på Bridger Bowl Ski Area i Montana.

Ski med en bredere underfod er de seneste år blevet mere og mere populære.

Knæskader er den mest almindelige form for skade blandt skiløbere.

Hvad er din erfaring med brede ski? 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=937
<![CDATA[Verdensrekorden i skihop slået to gange]]> Lørdag blev rekorden først slået af slovenske Peter Prevc. Søndag hoppede en normand, Anders Fannemel, endnu længere.

I weekenden var der en afdeling World Cuppen i Vikersund i Norge. Forholdene var essentielle for skihop, og det stod hurtigt klart, at verdensrekorden kunne stå for fald.

Lørdag hoppede slovenske Peter Prevc 250 meter, hvilket var nok til at slå verdensrekorden. Du kan se hoppet HER.

Rekorden holdt dog kun i under et døgn. På anden dagen af World Cup-stævnet i norske Vikersund måtte han nemlig se sig slået af norske Ander Fannemel, der nåede ud på 251,5 meter og dermed er indehaver af verdensrekorden i skihop. Du kan se hoppet HER.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=938
<![CDATA[Tirsdagens snerapport fra Alperne]]> Solskin præger Alperne. Der er generelt fine sneforhold.

Der er områder med skyer i de vestlige Alper, men derudover har Alperne fået en lys og solrigt start på dagen. Som dagen skrider frem forsvinder skyerne og efterlader de fleste egne med blå himmel og relativt milde aften-temperaturer.

Resten af ugens vejr ser fint ud indtil weekenden, hvor en ny storm rammer Alperne. Hvor stormen rammer er endnu meget usikkert, men de seneste modeller tyder på, at det bliver i sydlige og vestlige Alper, at der vil falde mest sne.

Der skal dog ikke meget til, før vejrudsigterne ændres, og stormen kan meget vel rammer de nordlige Alper hårdest. Hold øje med Skiworld.dks snerapport de næste par dage. Vejrudsigterne vil blive mere pålidelige de næste 24-48 timer.

Hvis vi kigger på sneforholdene i dag, er de generelt gode. Det friskeste sne findes i de sydlige franske Alper (fx. Isola 2000), de vestlige italienske Alper (fx Mælkevejen (Sestriere) og Monte Rosa) og i de centrale og sydlige egne af de schweiziske Alper (fx Andermatt)

Tryk på de forskellige skirejsemål for at læse mere. 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=935
<![CDATA[Mandagens snerapport fra Alperne]]> Nogle centralt- og sydvestligt beliggende resorts i Alperne har fået dyb puddersne hen over weekenden.

Der har været yderligere snefald hen over natten i det sydlige Frankrig og det sydvestlige Italien. Mest er der faldet i Alpes-Maritimes området op gennem Querays og til den italienske side af Mælkevejen. Dvs. at store skirejsemål som Isola 2000Auron, Abriès og Sestriere har fået dyb puddersne – mellem 50 og 80 centimeter alene de sidste 24 timer.

Andetsteds i de sydlige Alper, i det nordlige Piedmont (Alagna), det øvre Lombardiet (Madisimo) og i de schweiziske områder Valais og Ticino (bl.a. Bosco Gurin) så ligeledes store snefald tidligere på weekenden – op imod 1 meters puddersne lokalt!

Derimod så det meste af Dolomitterne – på nær de mest vestlige egne – skuffende lidt ny sne, hvilket har været kendetegnende for denne del af Alperne hele denne skisæson. Hele den nordlige side af Alperne har i det hele taget fået meget lidt sne ud af den seneste storm.

I dag vil der kommer mere sne i det mest sydvestlige hjørne af Alperne. Derudover vil de fleste områder forblive tørre med skiftende solskin og skyer. Resten af ugen ser, ud fra vejrudsigterne og prognoserne, ud til at blive fint, indtil det er mere uvist og potentielt snerigt igen i weekenden.

Du kan læse mere om de forskellige skirejsemål ved at trykke på dem

 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=934
<![CDATA[Bliv klar til skiferien]]> Det er vigtigt at træne og være i god form, inden du tager på skiferie. Rejseselskabet SNE og SNÖ har, i samarbejde med 6 Directions Perform, sammensat 6 øvelser, der forebygger skader, giver dig mere styrke og udholdenhed, og derved gør dig klar til skiferien.

6 Directions er et træningsmiddel, der giver dig slideøvelser, der styrker din core-muskulatur og øger stabiliteten omkring dine led. Det er to essentielle områder, der forebygger skader og giver dig mere styrke og udholdenhed.

Det er nemlig vigtigt, at du træner og gør dig klar, inden du tager på skiferie. Du kan en masse inspiration, ved at se øvelserne udført af fysioterapeut og skientusiast, Malene Pedersen, fra AP Sundhedscenter HER. 

Du kan læse mere om 6 Directions HER. 

 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=933
<![CDATA[FIS Cross-Country World Cup er tilbage i Östersund efter 20 år]]> Efter en to-ugers pause vil FIS Croos-Country World Cup gå i gang igen. Verdens bedste langrendsløbere mødes i Östersund i den svenske Jämtlands-provins i weekenden som den sidste test inden FIS Nordic World Ski Championship i Falun. Det er første gange i 20 år, at Östersund er vært.

Östersund er vært for mange nationale og internationale sportsbegivenheder hen over vinteren. Mange af Sveriges førende langrendsløbere som Anna Haag, Emma Wiken, Ida Ingemarsdotter, Daniel Richardsson, Emil Jönsson og Anders Södergren bor og træner i Östersund. Her drager de fordel af 89 km langrendsløjper og et test-laboratorium på National Winter Sport Centre.

Östersund Ski Stadion er udviklet gennem flere årtier og er Sveriges officielle nationalarena for skiskydning. I 2008 afholdte man VM i skiskydning på stadionet.

Gode sneforhold trods varmt vejr

Östersund er kendt for sine lange og kolde vintre. I år har arrangørerne også kunnet drage fordel af ideelle betingelser for sneproduktion. Derimod har varmt vejr med temperaturer på op til +6 grader og en stærk vind taget det meste af det naturlige sne i området. Der er dog ingen bekymringer fra arrangørerne omkring sneforholdene til eventen

Programmet

Weekenden skydes i gang af den klassiske sprint lørdag, mens søndagen byder på hhv. 10 kilometer individuel start for kvinderne og 15 kilometer individuel start for mændene.

Næsten 25.000 tilskuere forventes at besøge World Cuppen i Östersund.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=931
<![CDATA[Fredagens snerapport fra Alperne]]> Forstyrrelser nærmer sig de vestlige Alper.

For det meste af Alperne er det en ny tør dag med masser af solskin - især i øst. Længere mod vest er det allerede begyndt at sne, og der er stærke vindstød. Man regner med at vejret bevæger sig i retning af de sydlige franske – og vestlige italienske Alper i løbet af dagen.

I løbet af weekenden vil mange af resortsene, der er beliggende i de vestlige og sydlige dele af Alperne, få sne. Mængderne vil være meget varierende. Generelt ser de italienske Alper ud til at få mest sne i løbet af de næste 48-72 timer. Nogle franske og sydlige schweiziske resorts kan også få store mængder sne. De nordlige schweiziske og østrigske Alper vil sandsynligvis få mindst sne.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=932
<![CDATA[Torsdagens snerapport fra Alperne]]> Endnu en dag med skyfri himmel i Alperne

Ud over lidt tåge i nogle lavtliggende dale, er det igen i dag skyfrit med høj sol i det meste af Alperne. Der vil være lette vinde, og i aften vil der komme behagelige temperaturer. Frysepunktet vil ligge omkring de 2200 meters højde.

Det betyder endnu en dag med fantastiske forhold på pisterne. Dog skal man ikke blive overrasket, hvis pisterne bliver lidt smattede hen mod eftermiddagen pga. den megen sol. Det vil særligt blive et issue på lavliggende solvendte pister.

I morgen vil vejret generelt forblive tørt og solrigt – særligt i øst. Skyer vil blæse ind over de mest vestlige dele af Alperne i løbet af dagen – særligt i sydvest – hvilket er et tegn på, at vejret skifter i weekenden.

Lørdag og søndag vil der komme flere skyer og sne nogle steder – mest i syd og vest. 

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=930
<![CDATA[Onsdagens snerapport fra Alperne]]> Sol, sol og sol

Det er en fantastisk dag i Alperne i dag. Der er skyfri himmel og høj solskin, og efter en kold morgen er temperaturen, særligt på bjerget, mild.

Det høje lufttryk har skabt temperatur-inversion, hvilket betyder, at det generelt vil være varmere på bjerget end i dalene med frysepunktet i 2500 meters højde. Med lidt eller slet ingen vind vil det føles som forår på de syd- og vestvendte pister i eftermiddag, hvor der vil være lille sjap på de mest lavtliggende pister.

Det fine vejr vil fortsætte indtil fredag, hvor koldere vejr vil bevæge sig ind fra vest. Dette vil bringe sne til nogle områder i weekenden – særligt i de mest sydlige Alper.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=928
<![CDATA[Tjekliste: Sådan undgår du laviner]]> Den svenske skilift organisation har lavet en tjekliste for, hvordan man undgår laviner.

Det anbefales at du ikke kører off-piste uden en kvalificeret bjergguide. Derudover er følgende regler gode:

-       Kør aldrig alene uden for afmærkede pister

-       Kør aldrig off-piste uden grundigt at informere dig om de aktuelle sneforhold og lavine-fare

-       Spørg skipatruljer eller andre eksperter på området om den aktuelle lavinefare og områder med lavinefare

-       Find ud af hvordan vejret har været på det seneste

-       Kryds aldrig en vejspærring i et område med fare for laviner

-       Kør kun på områder, hvor der er åbent for slalom. Advarsler, skilte og barriere er der ikke for pyntens skyld

-       Vær mindst to, men helst flere, ved off-piste-kørsel

-       Start med off-piste-kørsel nær afmærkede pister

-       I alle tvivlstilfælde – drej tilbage til hvor du kom fra

-       Gå aldrig frem og tilbage over skråningerne så snedækket skæres. Det er sådan, laviner udløses

-       Stop altid et sikkert sted som ved en bjergryg eller nogle klipper

-       Kør kun én ad gangen på åbne skråninger

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=929
<![CDATA[DM i Ski og Snowboard i Norge]]> For første gang siden 2008 afholdes DM i Ski og Snowboard igen. Der vil blive konkurreret i disciplinerne Slopestyle, Big Air og Ski og Boarder cross.

Begivenheden vil løbe af stablen i norske Ringkollen, der er blevet lidt af et dansk ski-imperium opbygget af Carsten Wiegand-Hansen og Christoffer Hove, i uge 10.

Som noget nyt vil der ligeledes være only girls-session. Konkurrencen for de seje danske piger afholdes på ankomst-dagen søndag.

Du kan læse alt, hvad der er værd at vide om eventen, HER.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=926
<![CDATA[Tirsdagens snerapport fra Alperne]]> Alperne er under indflydelse af et stort område med højtryk, hvilket betyder, at vejret forbliver fint indtil weekenden.

I dag er vejret, bortset fra nogle skyer over de østrigske Alper, de fleste steder præget af højt sol og, som man siger i Østrig, Kaiserwetter. Det vil også føles varmt i højderne med frysepunktet helt oppe i 2700 meters højde i vest.

Generelt set bør dagens skiforhold blive meget gode, om end de lavtliggende syd- og vestvendte pister kan have en del sjap i løbet af eftermiddagen.

]]>
http://skiworld.dk/skinyheder/?nid=927